google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Всеки има право на протест, но по цивилизован начин"

Мениджърът на Манчестър Юнайтед говори на пресконференция преди реванша с Рома в полуфиналите на Лига Европа. „Червените дяволи“ постигнаха изразителна победа с 6:2 в първия мач и направиха реванша чисто протоколен.

Норвежкият специалист се наложи обаче да коментира повече за протестите на феновете на тима, отколкото за мача в Рим утре. Привържениците на „червените дяволи“ влязоха в сериозен конфликт със собствениците от фамилия Глейзър след опита за участие на тима в провалилата се Европейска Суперлига. Солскяер заяви, че уважава мнението на феновете, както и правото им на протест, но призова това да се случва без насилие. “Това бе труден ден за нас. Разбира се, искахме да играем, искахме да победим Ливърпул заради феновете, защото това е нашата работа. Искахме да се представим на ниво и да вземем добър резултат. Казах и преди мача, че трябва да се вслушаме във феновете. Всеки има право на протест, но по цивилизован начин. Когато обаче нахлуваш и има ранени полицаи, всичко е отишло твърде далеч. Това не е просто изразяване на мнение, а престъпление,” сподели Солскяер пред медиите по повод проваления мач с Ливърпул в неделя.

“Не е нужно да си ядрен физик, за да видиш, че има търкания и ни предстоят много предизвикателства, с които да се справим. Комуникацията между мен и определени хора вече тече. Започнали сме дискусии с феновете, което ще е голяма крачка напред. Клубът трябва да е обединен, но за да се случат нещата, трябва да имаме търпение. Понякога това са хубави неща, за да можем да вървим напред и да се развием. Ние знаем, че като клуб трябва да подобрим комуникацията си. Разговарях със собствениците и те ми се извиниха лично за станалото. Аз чувствам подкрепа, но съм отговорен единствено за футболната част от нещата и разбирам феновете, които искат трофеи“, добави норвежецът Солскяер.

“Хората казват, че всичко е свършило, но сме виждали и по-големи сензации – като например, когато Рома отстрани Барселона, след като бяха паднали с 4:1 в първата среща“, заяви специалистът по повод предстоящата битка с Рома.