Оле: Манчестър Юнайтед не трябва да разчита само на Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на „червените дяволи“ смята, че не може да се разчита само на спечелването на турнира, ако клубът иска да си осигури участие в следващото издание на Шампионската лига.

Манчестър Юнайтед се намира на пето място в класирането на Висшата лига, на три точки от четвъртия Челси, който е окупирал последното място, даващо право на участие в „турнира на богатите“. Трябва да се отбележи, че след изхвърлянето на Сити от Европа, петото място също може да осигури достъп до Шампионската лига.

„Червените“ посрещат Брюж днес, в мач от 1/16 финалите на Лига Европа. Първия мач завърши 1-1 и всичко ще се реши на „Олд Трафорд“.

„В елиминационни състезания никога не можеш да си сигурен, не може да се предвиди. Не трябва да си казваме, че ще спечелим Лига Европа. Има много силно отбори в турнира“ – сподели Оле Гунар Солскяер на пресконференцията, преди мача.

„Може да е лош ден, може да е силен противник. За това трябва да концентрираме върху всички мачове и да се надяваме да спечелим максимален брой точки в първенството“ – продължи норвежецът. Ново отсъствие от Шампионската лига може да доведе до проблеми за Юнайтед. Клубът обяви по-слаби приходи за второто тримесечие на годината. Това се дължи най-вече на отсъствието им от „турнира на богатите“. „Ние сме голям отбор, финансовото ни състояние е добро, но дългото отсъствие от надпреварата може да ни накара да страдаме“ – коментира мениджърът.

„Разбира се, че искаме да се върнем в Шампионската лига, основно по футболни причини, но това би помогнало и на финансите на клуба“ – завърши Солскяер.