Солскяер желае възможно най-скоро да ръководи отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Започна да ми липсва професионалният футбол", заяви бившият треньор на Ман Юнайтед

50-годишният наставник Оле Гунар Солскяер напусна Манчестър Юнайтед в края на 2021 г., след като бе уволнен. Оттогава той не е ръководил професионален отбор, като прекарва време със семейството си и помага за развитието на таланти в родината си. Солскяер заяви, че треньорството на елитен отбор вече му липсва и иска да се завърне към професията. През последните месеци към него имаше няколко предложения, но той ги отклони.

Говорейки пред медията „The Athletic“, той сподели : „Да откажа оферти, за които не съм се чувствал на 100%, за мен е привилегия. Вместо това прекара много време със семейството си. Когато си начело на Манчестър Юнайтед, ти жертваш всичко това.“ Относно това, което прави след като напусна „Театъра на мечтите“,

“Все пак се занимавам с треньорство, четири пъти седмично. Всъщност, върша немалко работа, водя 3 отбора – при децата разбира се.Помагам на децата, които се наслаждават на футбола. По този начин имаш шанса да видиш различна страна на футбола. Виждаш блясъка в очите на децата, те те слушат, имат голямо желание да се научат“, каза легендата на Ман Юнайтед.

„С времето обаче започнах да усещам липсата на професионалният футбол. Не е същото като да седнеш пред телевизора и да си пуснеш среща да гледаш. Откакто напуснах Юнайтед, пътувам наоколо като фен с децата си, посещавам места като Неапол, Милано, Дортмунд..“, разказа Солскяер за времето си след футбола.