Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид искали да вземат Хари Кейн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерик тен Хаг настоявал 'червените дяволи' да привлекат англичанина

Според информция на The Athletic, отборите на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид са искали да подпишат с Хари Кейн през наскоро приключилия летен трансферен прозорец. И двата европейски гранда търсеха нападател от световна класа и английският национал беше техен приоритет. Но нито един от тях не успя да постигне сделка с Тотнъм за услугите му и той се присъедини към германския колос Байерн Мюнхен.

Ерик тен Хаг имаше успешен първи сезон в Манчестър Юнайтед, като спечели трофей и класира тима в Шампионската лига на УЕФА. Докато “червените дяволи” се представиха добре през миналия сезон, те очевидно имаха нужда от нов нападател. И холандският им мениджър искаше да има Хари Кейн в редиците си. Въпреки че имаше други имена в списъка с желания на Тен Хаг, 30-годишният Кейн беше първият му избор. Ман Юнайтед обаче не успя да се споразумее с Тотнъм и изпусна капитана на Англия. В крайна сметка тимът от “Олд Трафорд” взе Расмус Хьойлунд от Аталанта.

Съсобственикът Джоел Глейзър и главният изпълнителен директор Ричард Арнолд решиха, че преследването на Кейн не си заслужава поради финансови причини. Той искаше около 500 000 паунда на седмица заплата. На всичкото отгоре очакваната сума за трансфер от над 100 милиона паунда се смяташе за твърде висока за 30-годишен играч.

Междувременно и испанският гранд Реал Мадрид искаше да вземе Кейн за заместник на Карим Бензема. Неговото напускане остави огромна празнина в атаката на тима и “лос бланкос” са направили оферта от 60 милиона паунда за Хари Кейн, но Тотнъм прие предложението.