google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Арсенал претърпя истински шок на собствения си стадион. “Артилеристите” бяха изхвърлени от Лига Европа, след продължения. Редовното време завърши 0:1 в полза на Олимпиакос. Така се стигна до продължения, след като Арсенал бе спечелил първия мач в Гърция със същия резултат. Там, първо Пиер-Емерик Обамеянг даде предимство на “артилеристите” в 113-тата минута, но в 119-тата Ел Араби донесе победата за Олимпиакос.

„Артилеристите“ изиграха малко по-добро първо полувреме, а Александър Лаказет бе най-добрият на терена. До чисти голови положения обаче се стигаше много трудно. „Гърците“ бяха безупречни в отбрана и чакаха своя шанс на контра атака. Арсенал започна с звездното си трио Пепе, Обамеянг и Лаказет, които не успяха да създадат кой знае каква опасност.

В 37-мата минута Олимпиакос получи шанс да отрие резултата. Камара проби отляво и напредна в свободното пространство. Стигна до наказателното поле, но заложи на удар, вместо да потърси някои от нахлуващите си съотборници, и топката излезе в аут. Малко по-късно Лаказет отбеляза гол, но французинът се оказа зад гърба на гръцката отбрана.

Гостите успяха да открият резултата в началото на втората част. Папе Сисе бе оставен абсплютно сам, след изпълнение на ъглов удар, и изравни. На бранителя дори не му се наложи да отскочи. Просто изчака, съвсем сам, топката и я насочи в мрежата на „артилеристите“. След няколко минути, домакините можеха да стигнат и до още един гол, Цимикас нанесе хубав удар, но Лено направи страхотно спасяване.

До края на редовното време „топчиите“, който не бяха допускали загуба от началото на календарната година, владееха много повече топката, но не успяваха да създадат реални ситуации за гол. Пепе опита един удар, но Хосе Са отрази. Мустафи и Лаказет пропуснаха най-чистите ситуации пред гръцката врата. В края на мача, Торейра опита удар от дистанция, но не уцели вратата.

Така се стигна до продължения. Първо Обамеянг се разписа в 113-тата минута за да даде предимство на домакините. Точно когато всичко изглеждаше решено, при един корнер в пред последната минута, Ел Араби отбеляза решителното попадение. Така приключи единствения шанс на Арсенал да се класира за Шампионската лига. Гърците, напълно заслужено, продължават в следващата фаза на турнира.