Осъдиха Марио Метушев на 20 години затвор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият нападател получи присъдата, след като умъртви най-добрия си приятел по особено жесток начин

Състав на Окръжен съд – Благоеград постанови 20 години затвор при строг режим за бившия футболист Марио Метушев, който накълца с 97 удара с нож най-добрия си приятел навръх Рамазан Байрям през юни 2018 година в Гоце Делчев.

40-годишният бивш нападател, който игра за близо дузина български клубове, включително Велбъжд (Кюстендил), Черноморец и Берое,  ще трябва да плати и 550 000 лева на семейството на пострадалите, чийто интереси брани в съда адвокат Албина Анева.

Метушев, който тогава бе треньор на Места (Хаджидимово), умъртви по особено жесток начин Красимир Колджиев – Дзъмбо, а после направи опит за самоубийство, но оцеля. Кървавата драма се разигра след обилно погълнато от двамата приятели количество алкохол.

На разпита пред Темида майката на жертвата сподели, че по време на злокобното деяние Марио се обърнал към нея с думите: “Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря”. Усмихвал й се, а тя изпаднала в още по-голям ужас.

“Той дойде у нас, честити ми Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си говорят в кухнята. Когато чух Краси да вика: “Мамо, помощ”, влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята. Ръгаше го с нож! Извиках: “Марио, какво правиш?” и се опитах да му взема ножа от ръцете.

“Хукнах и не знаех какво правя, грабнах стол да го ударя. Марио се усмихваше. Така и не разбрах защо го е направил. Помня, че синът ми си криеше очите с ръката, а Марио го ръгаше в гърдите. Никога не съм очаквала да се случи това”, разказа пред съда през сълзи почернената майка.

Смята се, че футболистът избухнал, защото подозирал приятеля си в предателство. Обвинявал го, че през януари същата година загатнал на полицията, че двамата ще пътуват до Шумен, където трябвало да направят сделка със 100 кг. тютюн. Колджиев отказал и Метушев потеглил сам. По пътя бил спрян от патрулка и задържан.

Образували му досъдебно производство, което приключило със споразумение – петгодишен изпитателен срок и забрана да упражнява професии или дейност, свързани с търговия на акцизни стоки.

Присъдата на Метушев подлежи на обжалване на по-горна инстанция.