От ЦСКА предупредиха за стадиона: Няма как да останем безмълвни!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета", заявиха "червените".

От ръководството на ЦСКА излязоха с официална позиция след поредната жалба във връзка с реконструкцията на стадион “Българска армия”, която е постъпила във вчерашния ден.

Босовете в клуба обаче не изпитват притеснение и вярват, че експертите от ДНСК ще свършат своята работа по професионален и обективен начин.

Ето какво написаха от столичния гранд:

“Информация относно разрешителното за реконструкция на ст. „Българска армия“

На 16.10. в ДНСК – органът, който официализира разрешителното за реконструкция, е постъпил сигнал от лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател, зад когото по всяка вероятност стоят хора с различни интереси от този да милеят за парк Борисова градина.

Че подбудите са различни, прозира в изброените „проблемни“ точки, заради които лицето настоява за „ОТМЯНА на издаденото Разрешение за строеж“. В изложението на сигнала, подаден от незаинтересована страна по случая, се цитират точки, параграфи и закони, които създават грешното внушение, че нещо не е наред. След преминати десетки проверки в десетки институции, консултации с експерти и одобрението на стотици длъжностни лица, няма как да не приемем този сигнал като поредния опит за провокация, постъпил дни преди разрешителното за реконструкция да влезе в сила.

Абсолютно уверени сме, че експертите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и ще оценят за пореден път позитивите, които изграждането на реконструирания стадион ще има върху парковата среда в Борисовата градина, върху жителите и гостите на София, върху българския спорт и нашите деца. Нямаме притеснение, че сигнали като този ще бъдат отхвърлени и няма да бъде създаден прецедент с отмяна на вече издадено и подписано от главния архитект на столицата разрешително за реконструкция. Аргументацията ни за всяко едно решение по проекта е съобразена изцяло със законите на българската държава, което е потвърдено от всички компетентни страни до момента. Затова и сигнал като този не ни плаши, но няма как да останем безмълвни, когато за пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета”.