От Дортмунд: Окончателно е, Санчо остава при нас!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд подчерта своята позиция по отношение на трансферната цел на Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо, а спортният директор Майкъл Зорк твърди, че няма какво повече да се каже по въпроса. През летния прозорец Санчо е цел №1 на Юнайтед, но според информация на Goal, в нито един момент не е направена официална оферта от страна на “червените дяволи”.

Дортмунд наложи краен срок до 10 август, за да бъде сключена сделка, като по това време Юнайтед нямаше как да заплати 120 милиона евро за английския национал. На 10 август Зорк заяви, че тимът от Бундеслигата ще разчита на Санчо поне още един сезон.

„Джейдън Санчо ще играе с нас през следващия сезон“, каза той. „Решението е окончателно. Мисля, че това отговаря на всички въпроси.

Сега, след близо два месеца по-късно, Юнайтед все още смята, че има известна надежда за трансфер на Санчо, но Зорк не изглежда да има представа за изненадваща продажба.

“Всичко, което може да се каже по този въпрос, вече е казано. Нищо няма да промени това”, споделя спортният директор на Борусоя.

Санчо пропусна последния мач на Дортмунд – финала за Суперкупата на Германия срещу Байерн Мюнхен, поради болест. Някои фенове приеха неговото отсъствие като знак, че трансферът е в ход, но Зорк потвърди, че Санчо е имал настинка. Двубоят пропусна и Роман Бурки, като и двамата бяха отрицателни за Covid-19.

Директорът Себастиан Кел призна, че Санчо може да напусне клуба един ден, но не и тази година, докато треньорът Люсиен Фавър също категорично заяви, че англичанинът ще бъде част от отбора за още един сезон.