От понеделник отварят още 20% от българските стадиони
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

От следващия понеделник (15-ти юни), министърът на Здравеопазването Кирил Ананиев разрешава провеждането са спортни събития на открито и закрито при заетост на местата до 50% от общия капацитет на съоръженото. Както е известно, след рестартирането на българската efbet Лига бе разрешено на стадионите да се допускат зрители до 30% от пълния капацитет на стадионите.

Подкрепата за Ботев (Враца) днес!👏

Gepostet von Efbet Лига am Freitag, 12. Juni 2020

„От 15-ти юни до 30-ти юни остават забранени посещенията на дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и друго подобни. За същия времеви период се забранява и провеждането на групови празненства с повече от 10 души, включително сватби, балове, кръщенета и др.“

Това гласи текстът от новата наредба на здравния министър, която ще влезе в сила от 15-ти.

Във същата заповед се разрешава провеждането на спортни събития на открито и закрито с присъствието на фенове до 50% от официалния капацитет на спортното съоръжение. Всички зрители трябва да бъдат настанени през една седалка или с дистанция от метър и половина. Със същите правила могат да се провеждат конгреси, конференции, семинари и изложения. Същите са правилата и за културни мероприятия, в това число театри, кина концерти и т.н.

До 15-ти, остава в сила настоящата наредба. Това означава, че мачовете от настоящия кръг на efbet Лигата, ще се проведат със стадиони, пълни до 30%.