От Ювентус направиха коментар за отложения мач с Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Ювентус Андреа Аниели направи изявление след отложеното дерби с Наполи, след като тимът на Дженаро Гатузо не се яви на “Алианц Стейдиъм” за вчерашния двубой.

“Тук съм, защото е редно да изразим нашето мнение. Има нужда от яснота. Съществуват протоколи, много ясни за ситуации като тази, която беше предвидима – че ще има един или два случая на заразени с COVID-19 в състава за двубоя. В този момент ние следваме протокола, одобрен от Серия “А”, според който да бъдем в изолация в структура, съгласувана със здравните власти. Това ни позволява всички ние да отидем в тази структура, да продължим да тренираме и да играем, докато редовно правим тестове. Вчера Ювентус откри, че има два случая на COVID-19, така че всички ние влязохме в “балона”, за да сме готови да изиграем мача. Протоколът беше изготвен от правителството”, споделя Аниели пред “Скай Спорт Италия”.

“Дали съм бил в контакт с Аурелио Де Лаурентис? Неговото послание беше да отложим срещата, което е възможно да е правдоподобна молба, но има много ясни правила и ние трябва да се придържаме към тях. Всяка индустрия си има своите разпоредби и ако не се спазват, това ще е грешно за нас не само като професионалисти, но и като граждани. Не зависи от мен да казвам дали правилата трябва да бъдат променени. Единствено мога да следвам правилата, защото те са написани. Протоколът беше изготвен именно за да се обясни какво да се прави при положителен тест на футболисти в отбора”, коментира президентът на Юве.

“Тестваме се три пъти седмично заради участието ни в европейските клубни турнири, като тестовете се извършват два дни преди мача. Неизбежно е всички отбори да регистрират случаи. Повечето от играчите са без симптоми, така че ако не бяхме тествани и следени толкова изкъсо, сигурно щяха да си продължат със своята работа. Какво щеше да стане aко ние трябваше да пътуваме и здравните власти не ни бяха разрешили да го направим? Нямаше да заминем, но не вярвам, че здравните власти биха пуснали такова изявление. Ако са го сторили, то това е било, защото очевидно са усетили, че съществуващия протокол не се следва. Моето мнение е, че здравните власти не биха имали нуждата да се намесят, ако протокола, изпратен до всички клубове, се следваше стриктно”, заяви Аниели