Отборите от Ла лига възроптаха срещу тежката програма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

През вчерашния ден ръководството на испанската „Ла лига“ обяви пълната програма по дати и часове, по която трябва да се изиграят мачовете от 30-тия и 31-ия кръг на първенството. Те се явяват трети и четвърти кръг, след рестартирането на състезанието. След детайлен преглед на програмата, медиите в Испания откриха голямо разминаване в почивните дни между няколко отбори.

На някои тимове ще се наложи да изиграят четири мача за 15 дни, а други за едва десет дни. Атлетико Мадрид, Атлетик Билбао, Виляреал и Леганес са най-ощетените отбори. На тях се пада честа да изиграят 4 официални мача за 10 дни. Естествено, тези тимове няма как да са доволни и вече се появихa враждебни мнения от прецаканите състави.

Най-благосклонна се оказа програмата на Бетис. Те ще открият сезона още този четвъртък срещу Севиля, а мачовете им ще бъдат разтеглени в период от 15 дни.

Грандовете Барселона и Реал Мадрид, както и отборите на Реал Сосиедад, Гренада, Осасуна и Виляреал ще отметнат първите си 4 мача за единадесет дни.