Отчайваща Белгия беше поставена на колене пред Мароко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" нямаха същия късмет като срещу Канада и резонно загубиха в Катар

Белгия изигра втори пореден отчайващ мач на Световното първенство в Катар и логично загуби с 0:2 от Мароко във втория си мач на Мондиала тази година. В първия кръг “червените дяволи” успяха някак си да стигнат до успеха срещу Канада, въпреки слабата си игра, но днес логичното се случи.

Мачът започна с по-продължително владеене на топката от страна на Белгия, като вратата на Мунир Мохамади беше обградена, докато Мароко дебнеше на контра.

В 17-ата Амаду Онана отигра топката след центриране от ъглов удар, но стреля от няколко метра над мароканската врата.

В 33-ата Мюние подаде по земя към Батшуай, но Мунир излезе и улови топката. Така се стигна до добавеното време на първата част, когато Хаким Зиеш стреля остро от пряк-свободен удар и топката влетя в мрежата на Куртоа! ВАР обаче се намеси и стана ясно, че Саис е в засада и влияе на действията на белгийския страж, което доведе до отмяна на попадението.

Малко след час игра Дрийс Мертенс, който влезе като резерва, проби през средата и с едно движение елиминира бранител на Мароко. Последва много мощен удар, но Мунир спаси.

Малко след като Абделхамид Сабири влезе от пейката за Морко, той откри резултата на “Ал Тумама”. Топката беше изпратена в наказателното поле от пряк-свободен удар, а там Сабири беше на точното място, за да реализира.


В добавеното време на срещата Хаким Зиеш направи страхотен пробив в наказателното поле на Белгия и пусна остро към Абукал и той прати кълбото в близкия горен ъгъл за 2:0!

Така Мароко поне за кратко излезе на върха в група “F” с 4 точки, след тях е Белгия с 3, а Хърватия е с 1 точка преди сблъсъка си с Канада, които са без пункт.