Отиде си един от феноменалния тим на Холандия на Кройф

Прочетена:1107
Отиде си един от феноменалния тим на Холандия на Кройф 1
0 0

Десният защитник на незабравимия холандски национален отбор от 70-години на миналия век Вим Сурбриер си отиде от този свят на 75-годишна възраст, съобщиха от бившия му клуб Аякс.

Той бе неизменен титуляр в състава на Лалетата, играл на два финала на световни първенства – през 1974 и 1978 година. Освен това Сурбриер, близък приятел на легендарния Йохан Кройф, бе част от състава на Холандия по време на еврофиналите през 1976 година.

Вим прави шеметна кариера и с екипа на Аякс. С амстердамския колос Сурбриер печели седем шампионски титли на Холандия и три пъти триумфира в надпреварата за Купата на европейските шампиони.

„Още един велик играч на нашия клуб си отиде. Мислите ни са с неговото семейство. 509 мача за първия отбор на Аякс… Почивай в мир, смели войне“, написаха от амстердамския гранд в профила си в „Туитър“.

„Велик футболист и изключително лоялен приятел на баща ми и нашето семейство. Надявам се сега заедно да се съберат на по-добро място“, заяви Жорди – синът на Йохан Кройф.

Аякс припомни, че Сурбиер е бил един от големите шегаджии във футбола, като заедно с друг от голмия тим на Лалетата – Рууд Крол, са били наричани от съотборниците си „Комедийният дует Снабел и Бабел“.

„Анекдотите за шегите на Сурбиер са легендарни, въпреки че той приемаше футбола изключително сериозно и професионално“, добавиха от клуба.

В последните години починаха някои от най-обичаните футболисти от онзи знаменит състав. През 2016 ни напусна Кройф, а след това и Пит Кайзер, Роб Рензенбринк и Бари Хулсхоф.

 

Сподели