Откровен Роналдо взриви Ман Юнайтед с разтърсващи разкрития
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
CR7 признава, че на "Олд Трафорд" искали да го изгонят - и тази, и миналата година...

Португалската звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо призна, че не изпитва никакво уважение както към мениджъра на клуба Ерик тен Хаг, така и към ръководството на Червените дяволи.

Нещо повече, в интервю за популярния журналист Пиърс Морган 37-годишният CR7 споделя, че се чувства предаден, тъй като не е бил желан на “Олд Трафорд”.

Цялото интервю ще бъде излъчено в сряда, но дори публикуваните части със сигурност ще нажежат обстановката в клуба до крайност.

“Да, опитаха се да ме изгонят. Не само треньорът, но и още няколко около клуба. Чувствах се предаден”, разкрива Роналдо.

“Превърнаха ме в изкупителна жертва. Някои хора тук не ме искаха, не само тази година, но и миналата също.

“Не мога да изпитвам уважение към някого, който не демонстрира същото към мен.”

Безкрайно огорченият Роналдо не се изказа ласкаво и за предшественика на Тен Хаг – Ралф Рангник.

“Ако въобще не си треньор, как ще водиш Манчестър Юнайтед? Дори не бях чувал за него”, откровен е бившият нападател на Реал Мадрид и Ювентус..

“Уейн Рууни? Не знам защо постоянно ме атакува. Може би защото кариерата му приключи, а аз все още играя на високо ниво. Няма да казвам, че изглеждам по-добре от него. Което всъщност е истина.

Роналдо потвърди, че Алекс Фъргюсън е изиграл ключова роля за завръщането му на “Олд Трафорд”, но пък е убеден, че след напускането на шотландския специалист всичко в клуба се е променило в негативна посока.

Откровен Роналдо взриви Ман Юнайтед с разтърсващи разкрития 1

“Последвах сърцето си. Сър Алекс ми каза: “Невъзможно е да отидеш в Манчестър Сити”, а аз отвърнах “ОК, шефе”.

“Когато се завърнах, прогресът в отбора беше нулев. След напускането на сър Алекс няма никакво развитие. Нищо не се е променило.

“Мисля, че феновете трябва да знаят истината. Искам най-доброто за клуба, затова се върнах. Но има неща от кухнята, които ни пречат да стигнем нивото на Ман Сити, Ливърпул, а сега и Арсенал.

“Клуб от калибъра на Манчестър Юнайтед трябва винаги да е на върха, а ние не сме там. Пикасо е казал, че за да изградиш нещо ново, първо трябва да разрушиш старото. Ако в клуба искат да започнат с мен, няма проблем.

“Обичам Юнайтед и феновете, те винаги са на моя страна. Но ако целта е да се опита нещо различно, трябва да се направят много, много промени.

Португалецът е останал крайно разочарован, че в клуба се усъмнили в причините да пропусне голяма част от лятната подготовка.

На “Олд Трафорд” не проявили никакво съчувствие, въпреки че тримесечната му дъщеря беше в болница…

Сър Алекс знае по-добре от всеки, че клубът не се намира там, където трябва да бъде,” допълва Роналдо. “Всички го знаят. Хората, които не го признават, просто не искат да го направят.

“Те са слепи за истината. Най-важното нещо във футбола са феновете. Играта е за тях. Усещам подкрепата им всеки път, когато изляза на улицата и при мен дойдат хора, които казват, че оценяват приноса ми за футбола.

“Феновете са всичко за мен и заради тях давам това интервю. Мисля, че сега е правилният момент да изразя мнението си.”