Отлична ноивна за Барса: Фати е готов да поднови тренировки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В началото Ансу Фати ще тренира на облекчен режим

Младата звезда на Барселона Ансу Фати най-после ще може да поднови тренировки с отбора. Един от големите таланти на “Ла Масия” бе аут от терените в продължение на повече от 7 месеца, тъй като имаше тежка травма в коляното. Фати се контузи в в началото на ноември в мач от Ла Лига срещу Бетис.

Ансу Фати ще се включи в предсезонната подготовка на “блаугранас”, която стартира на 12 юли. Лекарите са дали разрешение на младия футболист да започне занимания с тима, след като в рамките на година той претърпя четири операции. Фати вече се чувства добре и възнамерява си върне добрата форма отпреди контузията, като той впечатляваше по терените в Испания.

Според медицинските лица, отговорни за възстановяването за играча на  Барселона, лечението му е протекло нормално и не е имало усложнения в нараненото му коляно. Все пак Фати в началото няма да тренира със същия итнезитет като останалите футболисти. От Барса ще бъдат внимателни и няма да избързват с натоварванията върху младия талант. След известно време Фати ще може да тренира наравно със своите съотборници.

Ансу Фати си е поставил за цел да бъде в оптимално състояние за старта на новата кампания. Той ще вземе участие в приятелски двубои на Барса. Сезон 2021/2022 г.  за “каталунците” стартира срещу Реал Сосиедад в средата на август.