Отлична новина: Футболът в България се подновява с фенове по стадионите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българското футболно първенство ще се поднови с фенове по трибуните. Родните запалянковци ще може да се завърнат на стадионите още в петък, съобщава Novsport. Премиерът Бойко Борисов се вслуша в молбата на феновете, които изпратиха специално писмо преди няколко дни, така че още при подновяването на сезона на 5 юни ще може да присъстват до зрители до 30 процента от капацитета на стадионите.

Още днес се очаква официална заповед на министрите Кирил Ананиев и Красен Кралев. Така ще бъдат удовлетворени исканията на най-големите фенклубове в страната, които поискаха отпадане на забраната за присъствие на зрители по трибуните.

Още в петък ще има голямо дерби, на което ще може да има фенове. Левски посреща Лудогорец на 5 юни от 21,00 часа и според предварителни информации на стадиона ще бъдат допуснати 5500 души. Естествено ще има изисквания, които ще трябва да се спазват. Те ще са ясни в готвените заповеди от министъра на здравеопазването и министъра на младежта и спорта.

През следващата седмица ще се поднови и турнира за Купата на България. В двубоите от надпреварата също по 30 процента от капацитета на стадионите ще може да бъде запълнен. Първите мачове от 1/2-финалната фаза са Локо (Пд) – Левски на 9 юни) и Ботев (Пд) срещу ЦСКА-София на 10 юни.