Отново е време за голям футбол – Бундеслигата се завръща днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Голямото чакане най-после свърши! Днес Бундеслигата се завръща и отново феновете на футбола ще може да гледат класен футбол. Пандемията от коронавирус спря почти всички футболни първенства през март, но настъпи времето Цар Футбол да се завърне.

Днешният ден ще бъде истински празник за феновете на футбола. След 2 месеца без европейски дербита, от 16:30 ч. отборите на Борусия Дортмунд и Шалке 04 ще се изправят един срещу друг в едно от големите съперничества в Германия. Дербито на Рур винаги предлага много емоции, а през миналия сезон Шалке победи своя опонент с 4:2 на “Сигнал Идуна Парк”. В предстоящия мач Борусия Дортмунд е фаворит, но предстои да видим дали “жълто-черните” ще продължат силните си представяния от началото на годината. Под светлината на прожекторите ще попадне Ерлинг Халанд, който направи впечатляващи изяви на старта на втория полусезон в Германия.

Този следобед още един водещ клуб в Германия – РБ Лайпциг, ще бъде в действие. “Червените бикове” приемат Фрайбург също от 16:30 часа. Ред Бул Лайпциг са на 3-ото място в класирането на Бундеслигата и са на точка зад Борусия Дортмунд, като се очаква да спечелят в съботния ден. В друг по-интересен мач от 16:30 ч. отборът на Хофенхайм приема Херта.

Програмата с футболни мачове днес от Бундеслигата ще завърши в 19:30 ч. с двубоя Айтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах. В неделя шампионът и лидер в класирането Байерн Мюнхен гостува на Унион Берлин.