Отново Мишел Еспиноса спаси Ботев Пловдив от загуба в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" бяха на косъм от поражение от Монтана у дома

Отборите на Ботев Пловдив и Монтана завършиха наравно 1:1 в двубой от 19-ия кръг на efbet Лига. Николай Минков даде аванс на гостите в началото на втората част, но в края на двубоя Мишел Еспиноса вкара изравнителното попадение за “канарчетата”, които все още нямат успех под ръководството на Азрудин Валентич.

Отборът на Монтана беше по-активният отбор в началото на първото полувреме, но футболистите на Атанас Атанасов не успяваха да създадат чисти положения за гол. В 24-ата минута Реда Ребей от състава на Ботев шутира от фаул доста неточно. Малко след това вратарят на домакините отрази удар с глава на Дани Кики.

В 37-ата минута Атанас Илиев отправи удар с десния крак, като предизвика спасяване на Благой Макенджиев. При последвалото центриране вратарят на гостите отново се намеси на ниво и запази нулевото реми. В края на първата част Илиев бе много близо до попадението, като този път опита с акробатичен удар да прехвърли Макенджиев, който допусна груба грешка и предостави топката на нападателя, но ударът на футболиста на Ботев срещна гредата и тупна на гол линията.

В 49-ата минута Монтана откри резултата. Александър Башлиев и Тасев комбинираха помежду си и с прецизен пас на далечната греда бе намерен Николай Минков, който без проблеми се разписа на празна врата – 0:1.

В 68-ата минута Аргилашки се намеси чудесно при удар на Каменов и остави своя тим в мача. 120 секунди по-късно Николай Минков пропусна да вкара втори гол за Монтана.

В 83-ата минута Ботев изравни чрез Мишел Еспиноса, който донесе точката на отбора си и срещу Царско село в миналия кръг. Кевин Янсон центрира в наказателното поле, където Еспиноса овладя и с прецизен удар реализира за 1:1.

Ботев Пловдив опита да направи пълен обрат и се втурна в предни позиции, но гостите действаха концентрирано в защита, а и Макенджиев направи добри намеси, за да запази едната точка за Монтана.

След това равенство, Ботев Пловдив събра 16 точки в актива си и остана на 12-ото място, докато Монтана е на 10-та позиция с 18 пункта.

Вижте таблицата за класиране България ефбет лига