Отново проблеми със закона за Роналдиньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Този път, след като легендата се появи в съда във връзка с предполагаема измама с биткойн марка. Това е подтип на електронната валута 18kRonaldinho. 

Бившата суперзвезда на Барселона и “Селесао” Роналдиньо отново е с проблеми със закона. Този път, след като легендата се появи в съдебната зала във връзка с предполагаема измама с биткойн, подтип на електронната валута “18kRonaldinho”.

Според обвиненията Роналдиньо е обещал 2% печалба на ден на всеки от купувачите на тази цифрова валута, ако депозира 30 долара.

Резултатът от измамата е иск на стойност над 50 милиона евро. Световния шампион от 2002-ра година е заподозрян, че участието му в тая акция е съзнателно и след като не се е явил на съдебното заседание в сряда, е отпусната заповед за неговото принудително му предаване.

Адвокатите и бразилецът поддържат тезата, че марката ползва само образът му, но без предварително разрешение. Напомняме, че Роналдиньо и преди е имал проблеми със закона, прекарвайки шест месеца в парагвайски затвор за влизане в страната с фалшиви документи.