google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев свърши перфектно работата си на терена в пловдивското дерби с Локомотив, но еуфорията от победата бързо премина в трезво премисляне на задаващата се действителност.

А тя не изглежда приятна.

Прокуристът на Канарчетата Асен Караславов за пореден път обяви, че няма никаква яснота за финансирането на клуба в близко време.

Според него Ботев не може да е сигурен за издръжката си дори за следващия месец като той заяви, че клубът не би могъл да функционира нормално без предалия акциите си на фенското сдружение Георги Самуилов.

“След прехвърлянето на акциите аз лично съм много притеснен, и не само аз,” откровено заяви Караславов. “Цялата общност около Ботев трябва да е притеснена.

“Имах разговори със сдружението, по техни думи няма нищо сигурно, те нямат възможност да осигурят целия бюджет. Искам да изкажа благодарност към г-н Самуилов и целия борд на директорите – те направиха така, че този отбор да го има.

“Не съм сигурен относно финансирането дори за следващия месец, няма никаква гаранция, че ще бъдат осигурени средствата, които са необходими за издръжката на целия клуб.

Сдружението не казват нищо конкретно. Когато ми кажат, че има сигурен човек, който иска да издържа клуба, ще ви го кажа и аз. За момента няма такъв отговор и мисля, че няма и да има.

“Със сигурност това ще се отрази на отбора – ние сме нов отбор, всеки един чужденец идва за пари. Когато няма пари, няма как това да не се отрази на отбора.

“Проведох разговор с момчетата преди срещата, те стъпиха здраво и спечелихме заслужено. Чакаме 21 август, когато е Общото събрание.

“За мен без Георги Самуилов и другите хора от борда няма как да функционираме спокойно. Още двама и селекцията, която треньорът е поискал, ще бъде изпълнена на 100%”