Отстраниха от тениса българска състезателка до живот
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Александрина Найденова "изгоря" заради уредени мачове

Александрина Найденова официално е със спрени и никога повече няма да може да играе професионален тенис. 28-годишната българка е с наложена глоба от 150 000 щатски долара, след като е участвала в черно тото в 13 мача.

Освен извършеното престъпление, родната тенисистка е обвинена и в унищожаване на доказателства при някои от провиненията.

Найденова има добри постижения в своята кариера, след като е бивша номер 95 в WTA ранглистата на двойки, както и е била част от топ 220 на сингъл класацията. Тя стартира да тренира тенис на шест години, а професионално започва да се състезава през 2007, като е смятана за една от надеждите на женския тенис в страната ни през първите и години в тура, но качествата й не достигат, за да пробие сред топ играчите.

Найденова прави своя дебют в WTA през 2008 в Чили, а малко по късно печели и първия си трофей на ниво ITF в Богота, което и позволява и да вземе участие в WTA надпреварата в града. Тя е спечелила общо седем титли в кариерата си.

В началото на 2011 г. тя постига най-големите си успехи, след като печели три турнира на ниво ITF. Найденова е взела участие в общо 21 финала на сингъл и двойки, но никога повече няма да може да се включи в професионален тенис турнир, след като забраната й е до живот.