Оуен очаква Ливърпул да победи Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият стрелец прогнизра мърсисайдски успех с 2:1

Бившият нападател на Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид) Майкъл Оуен прогнозира победа за мърсисайдци в днешното им гостуване в двубоя от турнира за ФА Къп.

Само преди няколко дни двата яростни съперника кръстосаха шпаги на “Анфийлд” без да успеят да реализират гол. Днес пък влизат след коренно различни представяне в междинния кръг на Висшата лига.

Ливърпул на Юрген Клоп допусна конфузна загуба срещу Бърнли – 0:1, а Юнайтед надигра Фулъм с 2:1.

Оуен обаче смята, че днешният дуел на “Олд Трафорд” ще се развие по различен сценарий и Ливърпул ще триумфира като победител.

“За втори път през седмицата един срещу друг застава старите съперници Манчестър Юнайтед и Ливърпул,” коментира носителят на “Златната топка” за 2001 година пред BetVictor. “Този път на “Олд Трафорд”, а залогът е място в четвъртфиналите на ФА Къп (б. а. – всъщност има предвид осминафиналите).

“Имайки предвид това, можем да видим доста промени в стартовите състави и евентуално в стратегията. Миналата седмица срещата беше подвластна на тактическото надиграване, като от двата отбора Юнайтед вероятно остана по-доволен след 90 минути игра.

“В мача за Купата, мисля, че нещата ще се развият по различен начин. Сега Юнайтед е домакин и не мисля, че ще има желание да отстъпи териториалния превес на Ливърпул толкова лесно, както го направи на “Анфийлд”.

“Ако това се случи обаче, Юнайтед може да отвори широко вратата за Ливърпул, който е в състояние да се възползва от възможностите за контраатаки.

“Вземайки предивд казаното мисля, че Ливърпул ще успее да постигне минимална победа – Ман Юнайтед 1 Ливърпул 2.”

Коефициентите за успех на мърсисайдци са доста изкушаващи. Водещият букмейкър bet365 предлага 2.80 за победа на армадата на Клоп в редовното време и 2.00 за класиране на мърсисайдци без значение от начина на победата.

Двубоят започва в 19.00 часа и ще бъде излъчван пряко по “Диема Спорт 2”.