Палас надви Уест Хям в инфарктно лондонско дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зрителите на "Селхърст Парк" определено не скучаеха днес

Кристъл Палас спечели лондонското дерби с Уест Хям с 4:3 като домакин в мач от 34-ия кръг на Премиер лийг. Двата отбора поднесоха на феновете един от най-резултатните мачове в първенството.

Зрелището на “Селхърст Парк” стартира още в 9-ата минута, когато гостите поведоха с гол на Томас Соучек, който след разбъркване в наказателното поле се оказа на точното място в точния момент. “Орлите” обаче се върнаха бързо в мача, стопявайки преднината на противника в 15-ата минута след атрактивно попадение на Джордан Аю.

В 19-ата минута Дейвид Мойс бе принуден да извърши смята, след като Курт Зума получи контузия. Французинът бе заменен от Анджело Обогна. Минута след това Палас нанесе втори удар. След отразен удар топката попадна в притежание на Уилфред Заха, който не остави шанс на Фабиански.

Преднината бе увеличена в 30-ата минута, когато авторът на първия гол в мача Томас Соучек подари топката на Джефри Шлуп, чийто удар бе неспасяем. В 35-ата минута “чуковете” чрез контраатака достигнаха до втори гол в мача, след като Михаил Антонио бе точен след центриране.

След подновяванего на играта, в 64-ата минута домакините получиха дузпа, но играта бе забавена заради проверка на ВАР. В крайна сметка Еберечи Езе бе точен от единадесетте метра. В 73-ата минута Соучек намари Найеф Агер в наказателното поле, където африканецът бе безкомпромисен, преодолявайки двама защитници на Уест Хям за крайното 4:3.

Така Кристъл Палас вече се намира на 11-ото място, а 15-ата позиция на Уест Хям остава непроменена.