google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" гледа към изхода в Шампионска лига

Ювентус загуби гостуването си на Макаби Хайфа с 0:2 в среща от 4-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Това бе трето поражение за “бианконерите”, които вече гледат към изхода в турнира, а и ще треперят за 3-ото място и продължаване в Лига Европа.

Преди седмица тимът на Масимилиано Алегри надви израелския отбор с 3:1 у дома, но тази вечер бе надигран в Хайфа. Този слаб резултат допълнително увеличава напрежението върху наставника на Ювентус. Феновете на тима не спират с призивите “Алегри аут”, а президентът на тима Андреа Аниели е време да взима решения, тъй като отборът има четири загуби в последните шест двубоя.

Макаби изигра страхотно първо полувреме и зарадва своите фенове с два гола. Омер Ацили бе героят на вечерта за израелският тим. Той се разписа в 7-ата минута, засичайки центриране на Пиер Коню. В края на първата част Ацили вкара второ попадение, като с мощен шут с левия крак не остави шансове на Войчех Шчесни за 2:0.

 

Малко след това вратарят на домакините се намеси чудесно при удар на Влахович с глава. Първата част завърши с комфортен аванс от два гола за “зелено-белите”.

На почивката Алегри опита да промени нещо с пускането в игра на Костич и Локатели на местата на Маккени и Паредес. Юве натисна своя съперник, но трудно стигаше до чисти голови положения.

Макаби Хайфа не отправи точен удар след почивката, но нямаше и нужда да го прави, след като бе стабилен в защита и запази аванса си до края на мача.

Това бе първи успех за израелския тим в Шампионска лига този сезон, като Макаби ще се бори за 3-ото място с Ювентус.