google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид ще изиграе първия си мач след пандемията от коронавирус в неделя, когато посреща Ейбар от 20:30 ч. на стадион "Алфредо ди Стефано".

Реал Мадрид ще изиграе първия си мач след пандемията от коронавирус в неделя, когато посреща Ейбар от 20:30 ч. на стадион “Алфредо ди Стефано”. В Palms Bet спортни залози може да заложите на успех на Реал Мадрид на 1.25 коефициент, което показва, че букмейкърът очаква лесен успех за “белият балет” срещу Ейбар.

Реал Мадрид се върна в надпреварата за титлата, наслаждавайки се на бавен, макар и продуктивен ренесанс при втория престой на Зинедин Зидан като техен мениджър. Лос Бланкос са втори в таблицата в Ла Лига, само на две точки зад Барселона преди началото на кръга. Те обаче трябва да подобрят формата си ако искат да спечелят титлата, след като спечелиха само една от последните си четири срещи преди тримесечната почивка.

Ейбар, от друга страна, са въвлечени в битката за оцеляване, като са спечелили само седем от 27-те си мача до момента. След като загубиха повече от половината от своите двубои, Лос Армерос са 16-ти във временното класиране – само на 2 точки над опасната зона. Възпитаниците на Хосе Луис Мендилибар имат шанса да се отдалечат от зоната на изпадащите, но за целта трябва да вземат поне точка от визитата си в Мадрид в неделя вечер

Първия мач между двата отбора този сезон, игран на стадион “Ипуруа” през ноември миналата година, завърши с убедителна победа с 4:0 за Реал Мадрид, като Карим Бензема, Серхио Рамос и Федерико Валверде бяха точни за “белият балет”.

Реал Мадрид новини около състава

Зинедин Зидан няма много проблеми с контузии в състава, които да пречат на подготовката му преди мача с Ейбар. В неделя мениджърът на Реал Мадрид ще бъде без само трима играчи от първия отбор, като Начо, Лукас Васкес и Лука Йович са единствените в лазарета. Еден Азар и Марко Асенсио са 100 процента възстановени и готови за завръщане. Азар трябва да получи място в стартовия състав, заемайки позицията си на левия фланг на нападението.

Карим Бензема трябва да води атаката за Реал Мадрид, като Иско ще допълни триото в нападение. Испанският национал ще бъде връзката между полузащитата и атакта, като Азар и Бензема заемат по-преднипозиции.

В полузащитата се очаква Тони Кроос и Каземиро да бъдат титуляри. Що се отнася до третото място в средата на терена, вътрешният двубой между Федерико Валверде и Лука Модрич продължава, като първият вероятно ще получи титулярна позиция. В отбрана Рамос и Варам ще бъдат в центъра, а Дани Карвахал е автоматичен избор от дясната страна на защитата на Реал Мадрид, като Ферланд Менди вероятно ще се пребори за стартова позиция с Марсело на левия бек.

Вероятен състав (4-3-3): Куртоа; Карвахал, Варан, Рамос, Менди; Валверде, Каземиро, Кроос, Иско, Бензеема, Азар.

Ейбар новини около състава

Хосе Луис Мендилибар има само един проблем с контузен играч в съставас който трябва да се бори преди пътуването до испанската столица, тъй като Иван Рамис е с травма. Но наставникът на Ейбар ще бъде без двама други играчи срещу Реал Мадрид – Пауло Оливейра и Гонсало Ескаланте са наказани.

При отсъствие на Рамис се очаква Анаиц Арбила да партнира на Педро Бигас в центъра на защитата на Ейбар. Централните защитници ще бъдат допълнени от Роберто Корея и Коте от двете страни, като Марко Дмитрович ще бъде под рамката срещу Реал Мадрид.

Като дефанзивен халф ще действа опитният Папе Диоп, който трябва да ограничи влиянието на Тони Кроос и Иско. Диоп ще има Себастиан Кристофоро за компания в средата на терена. Педро Леон и Фабиан Орелана ще бъдат двамата играчи по крилата за Ейбар, а дуото в атака ще бъде Сержи Енрих и Чарлз.

Вероятен състав (4-4-2): Дмитрович; Корея, Арбила, Бигас, Кот; Леон, Кристофоро, Диоп, Орелана; Енрих, Чарлз

Факти преди мача

  • Реал Мадрид и Ейбар са играли помежду си 13 пъти във всички състезания, като Лос Бланкос доминира, печелейки 10 от мачовете при 1 успех за съперника
  • В Ла Лига Лос Бланкос надделя в четири от петте си срещи с Ейбар на собствен терен
  • Реал Мадрид запази най-много сухи мрежи в Ла Лига този сезон (13)
  • Смо четири клуба са вкарали по-малко голове от Ейбар този сезон, докато само Майорка (44), Реал Бетис (45) и Еспаньол (46) са допуснали повече голове от тях
  • Зинедин Зидан ще ръководи 200-ата си среща като мениджър на Реал Мадрид в неделя. Французинът е трети в списъка за всички времена за брой мачове като треньор на Реал Мадрид, след като само Висенте Дел Боске (246) и Мигел Мунос (605) имат повече срещи начело на “белия балет”

Прогноза за срещата

Реал Мадрид трябва да има сериозно предимство на стадион „Алфредо ди Стефано“ срещу Ейбар. Първият им двубой след пандемията от коронавирус им дава отлична възможност да се завърнат с убедителен успех в лигата, тъй като приемат отбор от долната половина на таблицата. Разглеждайки опциите за залагане в ПалмсБет, то се откроява коефициентът за хендикап -1.5 в полза на Реал – 1.73. Ако сте активирали PalmsBet бонус нов клиент, то може да направите залог с бонус средствата си за победа на Реал с 2 или повече гола разлика. Друга добра опция за срещата е Реал Мадрид да води на полувремето на 1.73 коеф.