google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В неделя ще се проведат четири мача от 8-ия кръг на футболното първенство на Беларус, като без съмнение дербито е между отборите на Динамо Брест и Динамо Минск.

В неделя ще се проведат четири мача от 8-ия кръг на футболното първенство на Беларус, като без съмнение дербито е между отборите на Динамо Брест и Динамо Минск. Фаворитът за спечелване на срещата според Палмс Бет online e шампионът Динамо Брест, след като коефициентът за победа на домакините е 2.21. Равенството в срещата е оценено на 3.11 коефициент, докато за успех на Динамо Минск може да заложите на 3.20 коеф в букмейкъра на PalmsBet.

Динамо Брест ще преследва втора поредна победа

Шампионът Динамо Брест ще се опита да запише втора поредна победа в първенството на Беларус за първи път през този сезон. Домакините се представят колебливо до момента и след седем изиграни кръга във Висшата лига заемат 9-ото място в класирането с актив от 10 точки. Динамо изигра силен мач в миналия кръг като разби с 3:0 последния в класирането Белшина. Този успех обаче бе очакван от залагащите в Palms Bet, тъй като все пак шампионите се изправиха срещу най-слабия тим в лигата. Преди този успех, съставът на Динамо Брест регистрира две поредни загуби в първенството без да отбележи гол – 0:2 от Шахтьор у дома и 0:1 като гост на Витебск.

Отборът на Динамо Брест има само една победа в четири домакински срещи през настоящия сезон. Този успех бе с 3:1 срещу скромния тим на Ислоч на 12 април. Преди това тимът на Динамо взе една точка в мачовете със Смолевичи (1:1) и Славия Мозир (1:2), а както вече споменахме в последното домакинство Динамо Брест загуби с 0:2 от Шахтьор. Възпитаниците на Сергей Ковалчук се надяват на позитивен резултат в неделя срещу Динамо Минск, като с успех в това дерби ще намерят място в първата половина на таблицата.

Забелязва се подобрение във формата на Динамо Минск

Гостите започнаха слабо сезон 2020 във Висшата лига като допуснаха две поредни загуби на старта – 0:1 от Рух Брест и 2:3 от ФК Минск в градското дерби. В третия кръг на шампионата, съставът на Динамо Минск спечели първи три точки, след като надви Торпедо БелАЗ с 2:0 у дома. След това обаче последва ново поражение за Динамо – 0:1 от скромния отбор на Городея. Все пак тимът от столицата успя да надигне глава с две поредни победи, като надигра Неман Гродно с 2:0 и Смолевичи с 3:1, като със спечелените шест точки се отдалечи от зоната на изпадащите. В миналия кръг обаче тимът от Минск отстъпи с 1;2 на лидера ФК Слуцк и се смъкна до 13-ото място в класирането с актив от 9 точки.

Динамо Минск загуби 4 от последните си 5 гостувания в първенството и няма как да бъде уверен преди визитата си на шампиона в неделя. Гостите не са запазили суха мрежа в 9 поредни срещи далеч от дома и ще трябва да надскочат себе си и да подобрят играта си в защита, за да не допуснат попадение от Динамо Брест в предстоящия мач. Това е малко вероятно да се случи и отборът от Минск ще трябва да бележи попадение, ако не иска да загуби срещата.

Двата отбора си размениха голове в последните 4 мача

През миналия сезон Динамо Брест спечели с 3:1 визитата си на този съперник, но пък загуби у дома с резултат 1:2. Динамо Минск има едно поражение в изминалите 4 двубоя срещу своя опонент, като и двата тима се разписаха в тези срещи. В предходните два двубоя в Брест, отборът на Динамо Минск веднъж спечели с 2:1, а в другия мач резултатът бе 1:1. В последните години тези два тима правят оспорвани двубой и е доста вероятно предстоящия мач да бъде доста интригуващ.

Ако очаквате отново да видим голове в двете врати между тези съперници и разполагате с наличен PalmsBet bonus, то е добра идея да го заложите заложите на опцията Гол/Гол при 1.90 коеф.