Панайотов: Щастлив съм да се издигна по професионалната стълбичка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Първоначално моето назначение беше шок за всички, но явно в България хората мислим по този начин и сме с недоверие към младите", призна той.

ЦСКА 1948 постигна последователни победи в efbet Лига срещу Ботев Враца и Ботев Пловдив, а старши треньорът Николай Панайотов призна, че е доволен от този факт.

Той коментира ситуацията в клуба, недоверието към младите футболисти и треньори, както и ролята на Ивайло Чочев в отбора.

“Настроението в отбора е добро, когато победиш е нормално то да бъде приповдигнато. Ние трябва да продължаваме да работим по време на паузата, тъй като отборът има нужда да продължи да повишава нивото си. Да, по време на паузата ще бъдем в по-малка група. Най-важното е националите ни да се завърнат здрави, така че в следващите мачове всички да са в наличност”, започна Панайотов.

“Опитвам се постепенно да навлизам в мъжкия футбол. Трудно е на това ниво, но се надявам с повече себераздаване и работа от всички да успеем да изглеждаме по добър начин. В България треньорската професия е интересна, вече 7-8 години съм в нея. От самото начало съм започнал с детски отбори, след това с юношите, след това със 17-18 годишните. Постепенно все повече ми идваше и желанието за работа. В крайна сметка получих шанса да водя и мъжкия отбор, което пък ми даде шанс както аз да се развивам, така и да наблюдавам разликите и да видя дали може да се постигне нещо в мъжкия футбол”, коментира той.

“Чувствам се щастлив да се издигна по професионалната стълбичка. Всеки ден работим и се опитваме да опровергаем даденото доверие към нас. Първоначално моето назначение беше шок за всички, но явно в България хората мислим по този начин и сме с недоверие към младите”, обяви специалистът.

“Към всички треньори имам голямо уважение, от всеки мога да науча по нещо, дори и по време на мач. Излизаме на тъчлинията и всеки си защитава отбора, има винаги тръпка, но най-важното е отборът да върви”, сподели Панайотов.

“Аз лично съм го казвал и преди – от всички футболисти виждам професионализъм от първия ден, откакто съм тук. Мисля, че наличието на по-големи на възраст хора от мен и толкова именити футболисти в отбора не е проблем. Надявам се всички да продължаваме да работим заедно и да се развиваме”, заяви той.

“Огромна привилегия е да имаш в състава си играч като Ивайло Чочев. Той е едно изключително скромно момче, но и голям лидер. Щастлив съм, че можем да работим заедно, искам да му помогна да се развие още повече. Що се отнася до капитанската лента, наскоро аз лично реших именно той да я носи. Мисля, че с годините си в отбора и опита си като човек и футболист заслужава напълно да бъде капитан”, категоричен бе наставникът на ЦСКА 1948.

“Наложил съм си принципи на работа с времето. Комуникирам с треньорския щаб, с всички, които ми помагат в клуба, но най-вече с хората, с които всеки ден сме на тренировка. С тях обсъждаме, виждаме на какво трябва да се наблегне, какво трябва да се подобри, за да имаме резултати, защото в мъжкия футбол резултатите са най-важни”, завърши Николай Панайотов.