google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Факундо Пелистри продължава кариерата си в гръцкия гранд

Панатинайкос се подсили с уругвайския национал Факундо Пелистри от Манчестър Юнайтед. Сделката между двата клуба е постигната, пише журналистът Фабрицио Романо. Така Пелистри ще премине в Панатинайкос срещу сумата от 6 млн. евро.

Уругваецът ще сключи дългосрочен договор с Панатинайкос. Голяма роля за преминаването на Пелистри в гръцкия гранд е изиграл треньорът Диего Алонсо. Уругвайският специалист е убедител Пелистри да премине в тима и му е дал гаранции, че ще бъде ключова фигура в отбора.

Факудно Пелистри бе привлечен в Ман Юнайтед през 2020 г. с големи очаквания. Един от големите таланти на уругвайския футбол, мнозина очакваха Пелистри да има кариера като на сънародниците си Луис Суарес или Единсон Кавани. В нито един момент обаче уругваецът не бе ключова фигура в Манчестър Юнайтед. Той имаше периферна роля в клуба в сезоните, когато бе част от тима.

Пелистри изкара 3 периода под наем – два пъти в Алавес и веднъж в Гранада. Той остави добри впечатления с изявите си по испанските терени. Път обратно към “Олд Трафорд” обаче за него няма. Ерик тен Хаг отново нямаше намерение да разчита на него и в крайна сметка Панатинайкос се възползва от ситуацията. Очаква се съвсем скоро гръцкият гранд да представи Пелистри като ново попълнение.