Парма удари Наполи и го остави извън Топ 6
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Парма постигна победа с 2:1 срещу Наполи на “Стадио Енио Тардини” в мач от 35-ия кръг на италианската Серия “А”. Деян Кулушевски бе големият герой за домакините, след като вкара победното попадение за своя тим в 87-ата минута от дузпа. Любопитното е, че и трите гола в мача бяха вкарани от 11-метрови наказателни удари.

В края на първото полувреме отборът на Парма откри резултата, след като Капрари се разписа от бялата точка. Девет минути след началото на втората част пък последва дузпа за Наполи, която бе реализирана от Лоренцо Инсиние.

Неаполитанци бяха по-добрият отбор в срещата, след като имаха повече владеене на топката и създадоха повече положения за гол. Както е известно, във футбола не винаги по-добрият печели и тази вечер се случи точно това. Парма използва своите шансове на контра-атака и наказа грешките в отбраната на съперника.

С този успех домакините събраха 43 точки в своя актив и се изкачиха на 10-ото място в класирането. Съставът на Наполи пък остана на 7-ото място с 56 пункта – на две точки от шестия Рома и на три зад петия Милан.

В следващия кръг отборът на Наполи приема тима на Сасуоло, след което гостува на Интер и е домакин на Лацио. Програмата на тима е доста тежка, така че неаполитанци може да не успеят да се класират за европейските клубни турнири.