Пародиен спортен министър обвини привържениците на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Във Франция определиха отношението към Червените като "национален позор"

Френският спортен министър Амели Удеа-Кастера опита по смущаващо нелеп начин да обясни катастрофалната организация на финала на Шампионската лига, започнал с повече от половин час закъснение.

Въпросната дама без свян и с характерно за политиците лицемерие обяви, че виновни за хаоса са… привържениците на Ливърпул.

Хиляди фенове на Червените бяха принудени да стоят с часове пред стадиона в Париж, независимо че притежаваха билети за очакваното с голям интерес събитие. С напредване на времето и поискано обяснение от организаторите пък се стигна и до употреба на сила от френската полиция.

Пародиен спортен министър обвини привържениците на Ливърпул 1

Ситуацията се нажежи още повече, след като до стадиона се появиха френски “ултраси”, като по никакъв начин органите на реда не опитаха да предотвратят евентуални спречквания.

Нещо повече, френският политик Ерик Земур изрази мнение, че именно младежите от Сен Дени са били причина за неразбориите край оградите на съоръженията.

“Това, което се случи на първо място е, че имаше масово събиране на британските привърженици на клуба от Ливърпул, които бяха без билети или с фалшиви билети”, започна с безпочвените си обвинения въпросната Удеа-Кастера пред радио RTL.

“Когато има такива струпвания пред входовете, е нормално част от хората да опитат да влязат със сила. Част от младежите от околността опитаха да се смесят с тази тълпа, което доведе до допълнителни проблеми.

След края на срещата стотици привърженици на Ливърпул се оплакаха, че не са успели да влязат на стадиона, независимо че са притежавали билети.

Пародиен спортен министър обвини привържениците на Ливърпул 2

Кадри от телевизиите, както и видео-клипове, направени от присъстващи, показаха разгорещени сблъсъци пред входовете на съоръжението, а също така и как полицията използва сълзотворен газ срещу жени и деца.

Във Франция, разбира се, се чуха много повече разумни гласове, които определиха случилото се като “национален срам”.

Пародиен спортен министър обвини привържениците на Ливърпул 3

Освен това необяснимият хаос повдигна куп въпроси за готовността на страната да приеме световното първенство по ръгби през следващата година, както и Олимпийските игри през 2024 година.

От Ливърпул реагираха изключително остро, заявявайки че отношението към техните привърженици е абсолютно неприемливо и настояха УЕФА да инициира пълно разследване на случилото се.

Въпросната Удеа-Кастера продължи да отстоява нелепата си политическа линия на разделение, насочвайки ненавистните си стрели към Ливърпул, добавяйки че подобни проблеми с привържениците на Реал не било имало.