Отново смърт на стадиона – прекратиха мач в Аржентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трагедията в Южна Америка се случва само няколко дни след ужаса в Индонезия

Двубоят от 23-ия кръг на първенството на Аржентина между Химансия Ла Плата и Бока Хуниорс беше прекратен заради ексцесии по трибуните и безредици извън стадиона, при които се стига и до смъртен случай.

Отново смърт на стадиона - прекратиха мач в Аржентина 1

Любопитно е да се отбележи, че местните медии хвърлят основната вина за създаването на проблемната ситуация върху полицията.

Драмата е стартирала още преди началния съдийски сигнал на срещата, когато голяма част от феновете на домакините не са успели да влязат на стадион “Хуан Кармело Серийо”, независимо че са притежавали билети.

Това пък от своя страна е довело до сериозно струпване пред входовете на съоръжението, а полицията взела решение да разпръсне тълпата със сълзотворен газ и гумени куршуми.

Отново смърт на стадиона - прекратиха мач в Аржентина 2

Местните издания твърдят, че оператор на TyC Sports е бил ранен от изстрел на полицай.

Видео, публиквано в социалните мрежи, предизвика гневни реакции. На него се вижда как униформен служител хвърля бутилка със сълзотворен газ, предизвиквайки масова суматоха и нахлуване на част от феновете на терена.

Но и това не е всичко – изпаренията достигат до играчите, треньорските щабове и реферите, като в резултат главният съдия Ернан Мастранджело прекъсва срещата още в 9-ата минута. Не след дълго е взето решение мачът да бъде прекратен.

На друго видео пък се вижда как бранителят на Бока Хуниорс Макос Рохо хвърля бутилки с вода към трибуните, за да помогне на феновете да се справят с последствията от разпръснатия газ.