Кавани бе представен на “Бомбонера” като футболист на Бока
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кавани ще играе с фланелка с номер 10, която някога носеше легендата Диего Марадона.

Бока Хуниорс представи официално новия си нападател Единсон Кавани пред десетки хиляди привърженици на легендарното си съоръжение “Бомбонера” в Буенос Айрес, предаде “АП”. Уругвайският ветеран, бе просълзен, докато феновете на тима го аплодираха. Той ще е ключов играч за отбора в тяхната борба за титлата в Копа Либертадорес.

Бока съобщи, че се е договорил с 36-годишния уругваец със свободен трансфер, а контрактът е за 18 месеца. Кавани ще играе с фланелка с номер 10, която някога носеше легендата Диего Марадона.

“Това е страхотна емоция. Когато бях на 12 бях там, където сте вие сега, и изпитах желание да бъда тук, където съм сега“, сподели Кавани на “инчасите”.

“След толкова много години, в които футболът ми даде по малко от всичко, аз съм тук и се наслаждавам със семейството си.”

Кавани водеше борба с мускулни травми в близкото минало. Той взе участие в 28 срещи за предишния си клуб Валенсия и реализира седем попадения. Голаджията има четири участия на Мондиал с родината си, като за двукратните световни шампиони е реализирал 58 гола в 136 срещи.