Бивш играч на Манчестър Юнайтед и ПСЖ може да се озове в Аржентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Единсон Кавани е желан от Бока Хуниорс

Уругвайският нападател на Валенсия Единсон Кавани може да се присъедини към Бока Хуниорс през този трансферен прозорец. Нападателят има още една година до края на договора си с “прилепите”, но той предпочита да смени обстановката, тъй като миналия сезон не бе най-добрия в неговата кариера.

Кавани започва своята кариера в Европа през 2007 година, когато се присъединява към италианския Парма срещу сумата от 5 милиона евро. Впоследствие той преминава в Наполи, където бива забелязан от ПСЖ. Той играе най-дълго време на “Парк де Пренс” като играе там в продължение на 7 години и половина.

В края на последния си договор с ПСЖ обаче той не получава нужното уважение от страна на директорите според него и взема решението да опита късмета си във Висшата лига. Така на 33 години Кавани е готов за изпитание в може би най-тежката лига в света.

Въпреки критиките към него в началото, Кавани малко по-малко се наложи в състава на “червените дяволи” и се превърна в любимец на публиката. Той обаче не бе задържан от ръководството и бе оставен да напусне като свободен агент. Кавани избра Валенсия, където обаче нещата не се развиха по-най добрия начин за него.

Сега обаче той е твърдо решен да се представи успешно в последните си години от своята футболна кариера. За да бъде осъществен трансфера обаче Бока Хуниорс ще трябва да плати символична сума за неговите услуги на настоящия му тим. Най-вероятно тази сума няма да надхвърля 5 милиона евро, тъй като уругваецът е вече стар и неговият договор изтича само след година.