google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на "армейците" няма да има оправдания при провал срещу "сините" във Вечното дерби

ЦСКА направи най-големия си провал през изминалия уикенд този сезон, след като загуби с 0:1 от Септември София. И това поражение дойде с Александър Томаш начело, при който уж “червените” бяха във възход и се очакваха по-добри резултати за разлика от представянето на отбора при Томислав Стипич. ЦСКА на Томаш обаче се провали зверски, а паузата в шампионата идва в точния момент за треньор и футболисти, които имат 2 седмици да мислят как да надвият Левски във Вечното дерби на 19 октомври.

ЦСКА никога в последните години не е бил толкова назад в класирането при октомврийската пауза за национални отбори. “Червените” са 12-ти с актив от 10 точки след 10 изиграни мача. Те изостават на 18 точки от лидера Лудогорец и на 11 точки от топ 4 на класирането. Ако Александър Томаш не изведе ЦСКА до серия от победи, просто не се вижда как отборът може да се пребори за класиране в европейските клубни турнири, макар да има още много мачове да се изиграят.

Програмата обаче е коварна в следващите 4 кръга – дерби с Левски, две гостувания на Локо Пловдив и ЦСКА 1948, както и наглед най-лесния мач с Ботев Враца у дома. Но то такава се очакваше да бъде и срещата със Септември… ЦСКА обаче не показа почти нищо в предни позиции срещу отбор, който бе допуснал 16 гола от началото на сезона. Александър Томаш трябва да вземе драстични мерки за подобряването на представянето на тима. И наскоро той заяви, че бил готов да гони футболисти. Но дали така ще реши проблема и кризата в отбора?

Говореше се, че ЦСКА бил във възход при Томаш.. “Червените” загубиха от Ботев Пловдив в първия му мач с 0:1. Изиграха по-добра среща с Локо София и спечелиха с 3:0. След това дойде трудна победа над Берое с 1:0, благодарение на гол от спорна дузпа. Последва нулево реми с Черно море на “Тича” – един резонен резултат при визита на този съперник, а големият крах бе загубата от Септември. В последните си три мача ЦСКА на Томаш не е вкарал гол от игра – има едно единствено попадение срещу Берое от дузпа.

Страшно много работа предстои на Александър Томаш, на който бяха взети скъпи и класни за българските стандарти играчи. До края на октомври ще видим ще оправдае ли доверието бившия треньор на Спартак Варна или пък ще стане поредният, който най-вероятно няма да се справи на трудния в последните години треньорски пост на “Армията”.