google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори по темата за предложението за прекратяването на първенството, което бе подписано от някои елитни отбори. Силният човек на ‘Герена’ заяви, че Левски не подкрепя преустановяването на шампионата и взимане на класирането към момента за окончателно.

„Запознах се с това писмо, прочитайки го внимателно. Към момента ПФК Левски няма да подкрепи този призив. Имаме няколко аргумента. Консултирах се с колегите. Сега би трябвало да следваме европейската практика и да следим внимателно какво се случва в цялата футболна европейска общност“, коментира Колев за колегите от dsport и Дарик радио.

„Според моята информация, такава мярка не е взета никъде. Радвам се, че се повдига този дебат. Как ще се развие родното ни първенство? Дали ще може да бъде завършено, на какви дати, с какъв формат? Същото важи и за турнира за Купата на България“, добави той.

Павел Колев заяви, че е добре да се направи конферентна връзка с представители на всички клубове и да се вземе разумно решение за продължаването на шампионата. Той изрази мнение, че този дебат е добре да остане само между клубовете, а да не бъде занимавана държавата с подобни проблеми.

“Най-важното е здравето на хората. Има сериозни притеснения и се взимат съществени мерки, които се променят всеки ден. Добре е да изчакаме и да видим как ще се развият нещата. Все пак е възможен и вариант първенството да не може да се доиграе. Нека да видим дали наистина ще бъде така.“, заяви Колев.

“С помощта на адекватните мерки на държавата ние най-вероятно ще се преборим с тази кризисна ситуация и тя ще отмине, но тогава ще настъпят сериозните анализи за икономическата цена, която ще трябва да платим. Пандемията ще засегне всички бизнеси и футболният не прави изключения. Футболните клубове ще търпят големи загуби.“

„Аз съм убеден, че нашите играчи ще проявят разбиране. Предстоят ми следващата седмица допълнителни разговори точно по тази тема. Не може да подкрепим едно прекратяване на първенството, защото клубът е изключително зависим от постъпленията на привържениците, които те внасят под формата на билети, дарения, абонаментни карти и стоки с емблемата на клуба.“

„Подкрепяйки прекратяването на българския шампионат, би означавало да осъдим Левски на тотално безпаричие. В този момент това не мога да си го позволя”, сподели изпълнителният директор на “сините”.

В края на интервюто Павел Колев изрази надежда, че нещата ще се развият по начин, който ще позволи подновяването на първенството. Той очаква в решителните двубои до края на сезона публиката на Левски да покаже своята подкрепа към отбора от трибуните.