Павел Колев разказа как Левски оцеля след оттеглянето на Божков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев даде интервю, в което коментира тема с ограничението на феновете по стадионите в България и как е успял да се спаси клубът, след като основния спонсор се оттегли, а кризата с COVID-19 удари спорта по целия свят.

„Нещата се развиват точно така, както трябва да бъдат. Въпреки, че в тези ограничения са формалност. Първо беше 30%, в последствие 50%, но това не се спазва. На хартия нещата изглеждат по един начин, но ако погледнеш реалността, тя е съвсем друга. Много по-грапава и изненади дебнат отвсякъде. Това е положението по родните стадиони. Винаги крият изненади. Ситуацията е абсурда. Тези регламенти за взети от страни, в които ясно може да се проследи кой е на стадиона и къде стой. Може да бъде проследен с камера и ако се наложи идентифициран и изваден от спортното съоръжение. На нашите стадиони това няма как да стане, то е химера.“ – казва Колев за решението на правителството за броя на феновете по трибуните.

"Левски" преди двубоя с "Берое" в неделя📲 https://levski.bg/news/details/177779

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Saturday, June 27, 2020

Той коментира и твърденията на някой привърженици, че ако не е бил в Левски, клубът е нямало да оцелее по време на пандемията.

„Тези твърдения са далеч от истината. На Левски му се случи двоен четен лебед. Първо, в рамките на няколко дни, собственикът и основния спонсор изчезнаха, което няма как да се случи в нормалните страни. Ние не бяхме подготвени за подобно нещо и нямаше как да реагираме мигновено. За капак, веднага след това удари и covid-19 и това ни прати в нова, още по-абсурдна, ситуация. Ако някой каже, че е подготвен и знае какво да прави при подобна криза, ще излъже тотално.“

„Левски оцеля благодарение на здравата дисциплина и чистите отношения в самия клуб. Футболният отбор е един организъм. В него, когато всички органи работят заедно и си взаимодействат пълноценно, а не някой да се опитва да излъже другия, че е по-важен, нещата могат да се получат, дори и при толкова тежка криза. Ние бяхме в кома, поставени на изкуствено дишане, благодарение на нашите фенове обаче успяхме да запазим баланса между всички центрове в организма – треньор, спортен директор, изпълнителен директор, администрация и играчи. Всички действахме в една посока. Решихме да сме директни и да казваме всичко, така както е. Съответно, на всеки поставихме избора , ако не иска и не може да устиска-да си ходи, ако ли не, когато нещата се нормализират, тогава да седнем на преговори и да се разберем. Всички са свободни да си тръгнат.“

„Само един футболист си тръгна, всички други предпочетоха да останат. Това е единствената ни заслуга, но тя е на всички нас. Не е на старши треньора Петър Хубчев, нито на спортния директор Ивайло Петров, нито пък на мен и на хората, който останаха без заплати. Тя е на всички нас.“ – завърши Колев пред предаването „Дискурси“ на „ТВ Европа“.