Павел Върба със сериозна критика към Дяков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на шампиона Лудогорец Павел Върба призна превъзходството на Ботев Враца, поздравил се с шокираща победа с 3:1 в днешната среща от първия кръг на новото първенство в елитния ешелон.
“Лошо начало на сезона,” коментира Върба. “Началото на мача подсказваше, че не започнахме добре – дадохме инициативата на домакините. И червеният картон повлия, но според мен и без него домакините заслужено спечелиха. Играхме слабо в този мач. Аз не съм подценил никого, домакините бяха достатъчно настоятелни.”
Върба разкритикува остро Светослав Дяков, който за пореден път показа недостатъчна зрялост, “заработвайки” си два жълти картона.
“Играч, който има един жълт картон не трябва да прави такъв фаул,” заяви чешкият наставник. “Няма ли дисциплина, няма как да има успехи. Трябва да обърнем внимание на този елемент.
“Не е нормално в последните три мача да получим три червени картона и да играем толкова време с намален състав. Проблемът в атаката е очевиден, може би играчите трябва да са по-активни в предни позиции.
“Някой футболисти не го изиграха добре в офанзивен план. Имаме и проблеми в тази зона. Много ни липсваха отсъстващите. Но вдигаме главите и започваме отначало, трябва да си стъпим на краката. Не знам дали това е криза, но резултатите в момента са лоши. Не сме никак доволни в момента и ще гледаме как ще излезем от това положение.”