Пеле с емоционален пост за Дон Диего: “Ти беше гений!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилската легенда трогна милиони футболни фенове с редове, посветени на "вълшебника с топка в крака"

Легендарният бразилски футболист Пеле посвети емоционален пост в социалните мрежи на Диего Армандо Марадона, който миналата седмица си отиде от този свят едва на 60 години.

В него Кралят на футбола споделя за голямото приятелство, което го е свързвало с аржентинската икона, независимо от непрекъснатите сравнения между тях през годините.

“Изминаха седем дни, откакто ни напусна,” пише Пеле. “Хората много обичаха да ни сравняват цял живот. Ти беше гений, който омагьоса света. Вълшебник с топка в краката. Истинска легенда!

“Но за мен ти си оставаш на първо място един голям приятел с още по-голямо сърце. Светът би бил по-добро място, ако спрем да се сравняваме и започнем да се възхищаваме един на друг.

“Искам да кажа, че нещата са несравними. Пътят ти беше белязан с честност. По своя уникален начин ни показа, че трябва да се обичаме и да казваме по-често “Обичам те”.

“Внезапната ти смърт не ми даде възможност да ти го кажа, но ще го напиша: Обичам те, Диего. Приятелю, благодаря ти за общия ни път заедно. Един ден в Рая, ще играем за един отбор. Това ще бъде първият път, когато ще вдигна триумфално юмрук, но не за да празнувам гол, а защото ще мога да те прегърна отново.”