Пеп: “Без хора е напълно различно”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на Ман Сити се пошегува, че следващата дузпа на отбора ще бъде изпълнена от вратаря Едерсон

Свикналият да играе при неповторима атмосфера на “Анфийлд” мениджър на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, изрази съжаление, че толкова дълго чаканата победа на легендарния стадион се е състояла в мач без зрители.

Гражданите съумяха да спечелят на арената в Станли Парк за първи път от 2003 година насам, а прекъсването на умопомрачителната поредица бе последвано от бурни праненства в лагера на Сити.

“От дълги години Манчестър Сити се опитваше да спечели на този стадион и да се надяваме, че следващия път ще го направим пред фенове,” заяви Гуардиола. “Без хора е напълно различно!”

“Като цяло стартирахме много силно и в първите минути правехме това, което искаме. Впечатлен съм от начина, по който регирахме, след като бяхме допуснали гола. Бяхме много уверени в собствените си качества.

“Знаехме, че не трябва да спираме да играем така през целия двубой. Останах много впечатлен и от начина, по който момчетата на трибуните подкрепяха съотборниците си на терена.”

Наставникът на Сити се пошегува, че след серията пропуснати дузпи (б. а. – днес Илкай Гюндоган също не успя да се разпише с удара си от бялата точка), може да повери изпълнението на следващия 11-метров наказателен удар на вратаря Едерсон.

“Много неща се случиха в този мач, като започнем с пропусната дузпа,” заяви бившият испански национал. “Това се превръща в нещо нормално срещу този противник.

“Имаме проблем с изпускането на наказателни удари. Не можеш да си позволиш това във важни моменти, случи се и срещу други отбори. Ще помисля дали следващия път вратарят Едерсон да не изпълнява.”

Въпреки солидната преднина пред основните конкуренти за титлата, Гуардиола отказа да говори открито за шампионския трофей.

“Продължаваме да го караме мач за мач,” каза той. “Наблюдавах следващия ни противник Суонзи срещу Норич и останах впечатлен колко е силен той. След това пък ни очаква двубой срещу Тотнъм.”