Пеп Гуардиола подписа нов договор с Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският специалист ще води "гражданите" поне до лятото на 2023 г.

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола подписа нов договор с клуба, като ще остане на ‘Етихад” до лятото на 2023 година. Досегашният контракт на 49-годишния специалист изтичаше през лятото на 2021 г.

Гуардиола изведе Сити до две поредни титли във Висшата лига през 2018 и 2019 година, като постави рекорд за спечелени точки в един сезон – 100 през сезон 2017/2018. Сити също така триумфира веднъж във ФА Къп и три пъти Купата на Лигата с Гуардиола начело, като испанецът пое отбора през 2016 година.

Ман Сити обяви сделката с Гуардиола в официалния си профил Туитър със съобщението “Приключението продължава”.

„Откакто пристигнах в Манчестър Сити, ме караха да се чувствам толкова добре дошъл в клуба и в самия град – от футболистите, персонала, привържениците, хората от Манчестър, председателя и собственика“, сподели Гуардиола.

„Постигнахме много заедно, вкарахме голове, спечелихме мачове и трофеи и всички сме много горди от този успех. Получаването на такъв вид подкрепа е най-доброто нещо, което всеки мениджър може да има. Имам всичко и съм щастлив от доверието, което собственикът и председателят ми оказаха, за да продължа още два сезона след края на тази кампания. Предизвикателството за нас е да продължим да се усъвършенстваме и да се развиваме. Изключително съм развълнуван и ще помогна на Манчестър Сити да направи това“, сподели испанският специалист.

Според някои слухове основните мотиви за решението на Гуардиола да остане на “Етихад” са желанието му да триумфира в Шампионската лига, както и да привлече Лионел Меси, който може да напусне Барселона в края на сезона.