Пеп Гуардиола призна, че ще пропусне дербито Ливърпул – Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Като твърде зает да осигури място на отбора си в Топ 4, наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола откровено призна, че неговият екип е доста далеч от Ливърпул и затова въобще няма да губи време и да наблюдава дербито им с Манчестър Юнайтед, което предстои в надпревара за купата на Висшата лига.
Гуардиола разкрива, че е съвсем наясно колко много усилия му предстоят. Той не крие, че момчетата му са на километри от постиженията на Ливърпул, както и че едва ли може да се намери някой, който да спре големия отбор в пътя им към победата.

Мениджърът на „гражданите” обясни още, че, според самия него, футболът е точна игра, в която са най-важни крайните резултати. Той изрази задоволството си, че отборът му не спира в атаките си, но и е наясно с реалността.
„Ливърпул е на първи позиции във всички класации по цял свят“ – казва Пеп Гуардиола. Затова той преценя, че ще е далеч по-рационално да насочи усилия и внимание към Уилфред Заха и Кристъл Палас, а през идната седмица да помисли за Шефийлф Юнайтед.