Пеп Гуардиола с най-лошия си старт в лигата като треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Сити спечели само осем точки от първите си пет мача в Премиър Лийг

Пеп Гуардиола направи най-лошия си старт на сезона в лигата като треньор и лошата новина е, че кампанията на Манчестър Сити няма да стане по-лесна. Равенството 1:1 в събота с Уест Хем означава, че отборът на каталунеца е взел само осем точки от първите си пет мача и, необичайно за отбора на Гуардиола, все още няма положителна голова разлика. С минимум два мача седмично до Нова година, напрежението върху отбора на Сити ще се увеличава и Гуардиола трябва някак да подобри нещата.

“Вече изпуснахме седем точки, което е много”, призна Гуардиола, след като не успя да спечели за първи път на “Лондон Стейдиъм” в пет гостувания с Ман Сити.

Играчите на Сити вече са уморени, като началото на новия сезон през септември идва едва месец след катастрофалната загуба на тима в четвъртфиналите на Шампионската лига от Лион в Лисабон. Следователно, докато много хора са шокирани от лошата форма на Сити през първите седмици на кампанията 2020-21 – това е най-лошият старт на клуба от 2014 г. насам, Гуардиола не е ни най-малко изненадан. Липсата на подготовка преди сезона и факта, че толкова много играчи от първия отбор нямаше как да са в оптимална физическа форма, или бяха положителни за Covid-19, влошиха нещата за Ман Сити.

От състава на първия отбор на Гуардиола, единствено Кайл Уокър, Родри, Рияд Марез и Фил Фодън са футболистите, които са на разположение за всеки мач от началото на сезона. Уокър е играл във всяка минута, докато не беше сменен срещу Уест Хем, защото, по думите на Гуардиола, защитникът беше изтощен.

“Играчите дадоха абсолютно всичко на терена, те се бориха днес и бяха много уморени в края, така че сега просто мислим да се възстановим за следващия мач в Шампионската лига”, сподели Пеп Гуардиола.