Пет от най-изгодните трансфери в Европа през това лято
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разходите достигнаха безпрецедентни нива през лятото, но някои отбори все пак успяха да намерят добра стойност на пазара

Летният трансферен прозорец на 2023 г. се характеризираше с огромни сделки, като навлизането на Саудитската професионална лига на европейския пазар предложи на най-известните играчи и агенти на континента още една чудесна възможност. Нека разгледаме и пет от най-добрите трансфери през лятото според сайта Goal, като ще акцентираме върху наистина изгодните сделки.

Илкай Гюндоган – от Ман Сити в Барселона (свободен трансфер)

Въпреки всички слухове, че Барселона ще се лута за подписи поради финансовите си проблеми, те всъщност се справиха доста добре. Най-впечатляващата им сделка беше привличането на Илкай Гюндоган със свободен трансфер. Германският национал пристигна в Каталуния, след като беше капитан на Манчестър Сити до исторически требъл и към него имаше сериозен интерес, но испанският шампион се пребори за подписа му.

Ким Мин-Дже – от Наполи в Байерн Мюнхен (43 милиона паунда) 

Корейският бранител Ким Мин-Дже не отговаря на профила скъпа покупка, но Байерн Мюнхен може да бъде изключително доволен, че е похарчил само 43 милиона паунда за него. Вероятно няма по-добър централен защитник на планетата от Ким в настоящата форма. Той беше колос за Наполи през миналия сезон и притежава всички технически качества, които се изискват от защитниците на най-високо ниво през 2023 г.

Ансу Фати от Барселона в Брайтън (под наем)

Трудно е нещо да ни шокира на трансферния пазар в наши дни, но когато за първи път се появиха информации, че Брайтън привлича Ансу Фати, футболният свят се шокира. Определян като бъдещето на Барселона след страхотни изяви като тийнейджър, контузиите попречиха на таланта да развие потенциала си. Фати смята, че мениджърът на Брайтън Роберто Де Зерби е идеалния човек, който да го върне към най-добрата му форма.

Милан Шкриниар – от Интер в ПСЖ (свободен трансфер)

Словашкият бранител Шкриниар е сред най-добрите в света на този пост. ПСЖ от известно време се нуждаеше от промяна и подобрение на защитата. Шкриниар веднага се вписа в сърцето на отбраната. и досега не е пропуснал нито минута от екшъна в Лига 1. Словакът бе стълб в отбраната на Интер няколко сезона и тепъра ще жъне успехи с ПСЖ.

Софиян Амрабат – Фиорентина в Ман Юнайтед (наем)

Костваше доста усилия на Ман Юнайтед да привлече Софиян Амрабат от Фиорентина. Мароканската звезда бе свързвана с напускане на Фиорентина, откакто блесна по време на похода на своята родина на Световното първенство през 2022 г. Ман Юнайтед плати 10 милиона евро, за да вземе Амрабат под наем, като ще има опция за закупуване през лятото на 2024 г. Ако той успее да повтори формата, която демонстрира в Катар, това ще бъде една от най-добрите сделки на пазара това лято.