Петър Колев наясно със стартовия състав срещу Локомотив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бакер застава на вратата, пет нови попълнения сред титулярите

Taзи вечер Берое приема Локомотив (София) в първата си среща от новото първенство, а търсещият първа победа наставник Петър Колев вече е наясно кои играчи ще излязат на терена.

Бившият асистент на Димитър Димитров – Херо, който записа 3 равенства и 3 загуби в края на миналия шампионат, ще заложи на постройка 4-3-3, като в атака ще се разчита само на чужденци.

Сред титулярите ще бъдат пет от 12-те нови попълнения, които бяха привлечени през лятото.

На вратата ще застане 23-годишният нидерландец Нордин Бакер, който миналия месец пристигна в Стара Загора като свободен агент, след като се раздели с Волендам.

Защитният вал ще бъде изграден от опитните Джунейт Али, Камен Хаджиев, Мирослав Енчев и Александър Василев.

В халфовата линия ще оперират Серкан Юсеин, Александър Цветков и Реян Даскалов, а в предни позиции ще се разчита на френското крило Кийлън Лебон, сенегалеца Алиун Фал и родения в Кабо Верде Кукула.

В днешния двубой Колев няма да може да разчита на контузените Даниел Генов и Омар Камара, наказания Стив Фуртадо, както и на Омар Сако, който се присъедини към отбора едва преди два дни.

Утре пък в лагера на беройци се очаква да пристигне Абубакар Тонгара.

Последният сблъсък между Берое и Локомотив (София) беше в столицата и се състоя през сезон 2014/2015 година. Тогава заралии се поздравиха с победа с 1:0, а точен беше Георги Костадинов.