Петър Колев: При малко повече шанс, можеше да завършим наравно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът не успя да вкара Спортист Своге в Първа лига

Старши треньорът на Спортист (Своге) Петър Колев сподели, че е доволен от играта на своите възпитаници и не смята, че те са отстъпили по нещо на Берое. Все пак “шоколадите” обаче загубиха плейофа за влизане в Първа лига с 1:0 и ще играят във второто ниво на българския футбол и през следващия сезон.

“Мога да изтъкна много причини за загубата, но не е това най-важното. Поздравявам клуба, че стигнахме до такъв мач, както и всички играчи. Може би имахме затруднения през първото полувреме в контрола на топката. Досега не бяхме играли при такива условия. Резонно е отборът от Първа лига да е по-подготвен от нас. Оттам нататък не се знаеше на терена кой отбор е от Първа и кой от Втора лига. Първата чиста ситуация в мача беше наша. Радвам се много, че играчите се представиха на много добро ниво и смятам, че стана добър мач”, започна той.

“Имам играчи, които не са участвали в такива мачове. Имам играчи, които нямат толкова дълъг игрови ритъм. При тях настъпи умората, което е нормално. Днес дадохме максимума. При малко повече шанс, можеше да завършим наравно. За нас това не беше фикс-идея. За нас беше важно доброто представяне.

Щом са отменили гола, предполагам, че е имало нарушение. Атаката беше добра, както и ударът с глава. Радвам се, че успяхме да създадем такова положение, въпреки че попадението беше отменено”, заяви той относно отмененото положение на “шоколадите”.

“Познавайки Веско Пенев и работата му във втория отбор на Берое, знаех противникът с каква схема ще излезе. Киров обича да влиза в схемата на противника. Не бях затруднен толкова днес. Имат добри селектирани играчи с качества. Нормално е в някои ситуации да изпитаме затруднения.

Имахме ден почивка след предния мач. Добре, че не направихме нещо повече като физическо отношение и останахме свежи. Имаше дезорганизация относно хотели, тренировъчни терени.

Предстои ми разговор с ръководството. Засега нямаше нищо заявено. Ще обсъдим нещата и ще излезем с някакъв план, защото такъв трябва да има. Аз го имам в главата си, но не всичко зависи от мен. Имам договор за още една година, но това не е решаващо. Въпросът е да усетя краткосрочна стратегия за бъдещето и за това как искаме да изглежда клубът, защото в месеците, прекарани в Своге досега, не можах да разбера имаме ли някаква идея за бъдещето и какво мислим да правим. Искаме ли да развиваме клуба или да стои на едно място. Какви са условията, можем ли да подобрим нещо. Тези неща ще обсъдим и тогава ще взема окончателно решение за себе си”, завърши Колев.