Петър Занев: Името ЦСКА ни задължава да спечелим Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на ЦСКА Петър Занев говори пред bTV в навечерието на първия полуфинал от турнира за Купата на България срещу Ботев (Пловдив) в Коматево.

„Много отдавна се готвим за този двубой. Нямаме търпение мачът да започне, за да покажем най-доброто от себе си. Много е важно, след огромната пауза, да постигнеш добри резултата, за да натрупаш увереност и самочувствие. Сблъсъкът с Ботев трябва да го изиграем много добре тактически, да се опитаме да затворът подстъпите към нашето наказателно поле и да не им даваме лесни голове, каквито отбелязаха в миналогодишния полуфинал.“ – казва Занев.

🆚Ботев Пловдив ⏰21:00📺Диема Спорт🏆Купа на България #ЦСКАИГРАЕ #КупаБългария #BotevVsCSKA #CSKASofia

Gepostet von CSKA Sofia FC am Dienstag, 9. Juni 2020

„Миналата пролет изиграхме два стойностни мача с Ботев, но когато допуснеш пет попадения в два мача, много трудно можеш да се надяваш да продължиш напред. Направихме някой индивидуални грешки, който доведоха до голове във нашата врата. Сега ще трябва да играем много по-добре в отбрана“.

„Купата ще бъде „червена“, но само ако си я заслужим. Много зависи как ще подходим и по какъв начин ще влезем в двубоите. Значете, че във футбола няма нищо сигурно, също както и в живота. Името ЦСКА ни задължава винаги да сме шампиони и да печелим купи. Така че на нас не ни минава нищо друго през главата, особено сега, когато изоставаме с толкова много точки от Лудогорец. Мислим само за Купата. Трябва да запазим спокойствие. Много симпатизирам на Ботев и още повече след идването на Ферарио Спасов. Те играят хубав, атрактивен футбол, а освен това залагат на много млади момчета. Имат и 3-4 по-опитни футболисти, който са лидерите на тима. Много са опасни в атака“ – завърши капитанът на „армейците“.