Петев преди дебюта си начело на Босна: Ще победим с всички сили
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ивайло Петев и Един Джеко дадоха пресконференция в Хелзинки преди утрешния мач на Босна срещу Финландия на старта на световните квалификации

Тази вечер на Олимпийския стадион в Хелзинки се проведе официалната пресконференция на националния отбор на Босна и Херцеговина преди мача с Финландия, който е утре от 21:45 часа. Старши-треньорът на Босна – Ивайло Петев, изрази увереност, че неговите възпитаници ще победят, като ще вложат всички сили в срещата. На пресконференцията до Петев бе звездният нападател на Босна – Един Джеко, който заяви, че Франция е фаворитът в квалификационната група.

„Доволен съм, защото нямаме проблеми с контузии. Надявам се, че след тренировката тази вечер всичко ще се оправи. Що се отнася до състава, знам 90% кой ще започне, но когато тренировката приключи, ще бъдем сто процента сигурни “, каза селекционерът на Босна.

„Много е важно как ще се представим на терена, какъв подход ще имаме, колко шансове за гол ще създадем. Разбира се, ще спечелим с всички сили, но не мога да предскажа резултата. Основната ни цел е да победим”, заяви Петев.

„Финландия е страхотен отбор. Знаем, че утре няма да е лесно, но вярвам в играчите си и ще направим всичко, за да победим. Имаме уважение към всички наши съперници. Имаме информация за съперника и това може да е най-силното ни оръжие”, сподели българският специалист.

Финландските журналисти се интересуваха кой според капитана на босненците Един Джеко е фаворитът в групата.

„Това е лесен въпрос, разбира се, че Франция е фаворити Ще бъде много важно как другите отбори ще играят срещу тях и кой в ​​крайна сметка ще спечели точка срещу световните шампиони. Украйна и Финландия също са добри отбори, докато честно казано не познавам казахстанския отбор най-добре. Като цяло очаквам борбата за второто място да бъде до самия край на квалификациите “, сподели Един Джеко.

На въпрос какво очаква от новия треньор, капитанът на Босна отговори:

„Очакваме по-добри резултати. Само треньорът обаче не може сам да помогне за резултата. Ние, играчите, трябва да сме на ниво, което не беше така в предишните квалификации. Със сигурност можем да се справим по-добре, подчерта Джеко.