Петев: Спартак Търнава е съперник, който е достоен за уважение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да подходим максимално концентрирано и да направим всичко възможно да победим", посочи той.

Старши треньорът на Лудогорец – Ивайло Петев, сподели очакванията си преди задаващия се двубой срещу Спартак Търнава в утрешния ден.

Мачът, който се явява като първи от груповата фаза на Лигата на конференциите, е в утрешния ден и ще се състои на стадион” Хювефарма Арена” в Разград. Неговият старт се дава от 19:45 часа.

“Никога не съм бил привърженик на това какво ще се случи. Така се е случило, така е отредил жребият и ние сме длъжни утре да излезем да излезем максимално концентрирани и да изиграем един добър мач. Пред нашите фенове винаги се чувстваме по-комфортно и се надявам с тяхната помощ да спечелим”, каза Петев.

“Този противник е достоен за уважение, защото е елиминирал Лех Познан, Днипро-1, доста опитен отбор, с опитни играчи. Наясно сме, че няма да ни е лесно, но трябва да подходим максимално концентрирано и да направим всичко възможно да победим”, обясни той.

“Констатирам едно нещо – в мачовете на Лудогорец в първенството най-големият противник на Лудогорец е самият Лудогорец. Когато не подхождаме както трябва, сме уязвими да губим точки. Утре е най-важният мач, после пак ще мислим за първенството. Смятам, че утре ще сме мобилизирани”, каза наставникът на “орлите”.

“При всички положения Роман Прохазка може да помогне на Спартак Търнава, но в днешно време не е много трудно да разузнаеш съперника от системите, които има. Играл е на нашия стадион, губил е на нашия стадион, надявам се и сега да загуби”, обяви Ивайло Петев.

“Това са нормални неща. Имам уверението на всеки един, че ще е на 100% в първенството. Те са професионалисти и трябва да се отнасят професионално към работата в клуба. Най-близо до завръщане е Квадво Дуа, Антон Недялков ще тренира в края на месеца с отбора, това е нещо позитивно. Марсел Хайстер няма да е на разположение за утре. Сонко Сундберг имаше възпаление отзад в крака и поради тази причина не игра с Ботев Пловдив, Иван Йорданов също имаше проблем и с медицинския щаб преценихме да не са в групата”, разкри специалистът.

“Бърнард Текпетей ще е капитан, докато се завърне Антон Недялков, той е титулярният капитан, беше капитан и преди Кирил Десподов”, подчерта Петев.

“Анализирали сме Спартак Търнава. Разчитат на всяка статична ситуация, от която може да отбележи гол. Като тяхно силни оръжие мога да кажа контраатаката, защото разполагат с много бързи футболисти в предни позиции”, завърши анализа си Ивайло Петев.