Добави коментар

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че българският шампион отдавна е свикнал да играе по два пъти в седмицата натовареният цикъл не притеснява нито футболистите, нито ръководството.

Шефът на Орлите сподели очакванията си за плейофа в Лига Европа с Динамо (Брест), като според него отборът е подготвен да се пребори за място в групите на втората по силата континентална надпревара.

„Очакванията са за труден мач с един корав противник, който е достатъчно амбициран да играе за първи път в историята си в групите на Лига Европа,“ сподели Петричев на летище Варна преди отборът да отлети за Беларус.

„Ще бъде много трудно. Нащият отбор се надявам да се достатъчно готов физически, психически и тактически, за да можем да спечелим мача и да стинем в групите. Това е нашата цел.

„Вижте, когато става въпрос за един мач е трудно да се правят прогнози. Ако трябваше да изиграем два мача, щеше да е много по-лесно. Това са обстоятелствата, отиваме играем. Целта е победата и да се класираме в групата.

„Дори новите момчета, които са много качествени и осъзнават какъв е залогът в този мач. Дано сме ефективни в нападение и в защита и с малко късмет да зарадваме нашите фенове и всички, които обичат Лудогорец.

„Трудно се преживява такъв мач като този с Мидтиланд. Не може да не остане травма във всеки един играч вътрешно. Важно е да се направят изводите. Често във футбола се случва да загубиш, важното е да продължиш напред.“

Петричев изрази увереността си, че тази формация на Лудогорец ще бъде особено качествена.

„В момента се в процес на реформа, случват се тежки процеси. Не ни е леко. Но стъпка по стъпка намираме ритъма си. Този Лудогорец ще бъде много силен. Въпросът е след колко време.

„С всеки ден трябва да растем и да показваме добро лице и да играем успешно в евротурнирите. Цикълът сряда-събота и по всяка на Лудогорец. Не мога да си представя, че можем да играем само събота-събота. Не сме свикнали. Дано утре всичко да е нормално и да си влезем в обичайния ритъм.“

Добави коментар
Гласувай: