Пике за Реал: Това е отбор, който не впечатлява с нищо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Реал е спечелил повече от всеки друг в Европа, но победите на Барселона се помнят винаги", обяви бившият защитник.

Легендата на Барселона – Жерард Пике, отново ясно показа, че не харесва особено вечния съперник на каталунците – Реал Мадрид.

Бранителят, който се отказа наскоро от любимата игра, заяви по адрес на “Кралския клуб”, че не впечатляват с нищо, но въпреки това често стигат до финалните етапи на най-престижния европейски клубен турнир Шампионската лига.

“При Реал Мадрид всеки път е едно и също: взимат си мачовете с малко и се борят за всичко до самия край. Това е отбор, който не впечатлява с нищо, но винаги стига до заключителните етапи на Шампионската лига. Реал е спечелил повече от всеки друг в Европа, но нашите (на Барселона – б.р.) победи се помнят винаги. Всички в евротурнирите считат Барса на Пеп за най-силния тим в скорошната история. А последната титла на Реал в ШЛ (2022 г. – б.р.) беше чудо, за което вече никой не се сеща. Те не бяха по-добрият отбор в нито един от кръговете”, каза Пике в интервю за предаването “Ел Мон” по “Радио Каталуния”.

“Испания е страна, в която феновете на Реал са повече от тези на Барселона. Не трябва обаче да се тормозим и да участваме в тези “войни”, а е нужно да се фокусираме върху себе си. Трябва да сме търпеливи с проекта на Шави Ернандес, защото не виждам кой друг може да оправи нещата по-добре от него. Той познава клуба най-добре от всички нас, защото е там от дете”,  заяви бившият защитник.